Ca și make-up artist trebuie să cureți și să dezinfectezi pensulele după fiecare utilizare deoarece prin pensule se pot transmite foarte multe boli de piele de la o clientă la alta. În plus, o pensulă murdară îți poate murdări machiajul.
Chiar dacă pare simplu să igeniezezi pensulele de machiaj, trebuie să ai în vedere modul în care le cureți astfel ca ele să reziste cât mai mult timp impecabile fără a le deteriora în proces.

Iată câteva sfaturi:

Folosește alcool izopropilic

Poți dezinfecta pensulele cu alcool izopropilic de 99.9%. Acesta va curăța pensula dar o va și dezinfecta foarte bine. În timp, folosirea acestui alcool poate conduce la arderea firelor de păr deoarece este foarte puternic, însă are totusi o caracteristică importantă care cântărește ca beneficiu și anume că se evaporă foarte repede, iar atunci când curățăm pensulele între cliente, ne ajută să fim mai eficiente. Atunci când cureți pensulele cu alcool izopropilic, folosește o hârtie mai poroasă și dură.

Arta Sprâncenelor

Atenție! Când folosești acest dezinfectant, asigură-te că produsul este evaporat din peri. În caz contrar este posibilă iritarea feței sau a ochilor, iar clienta ta se va plânge din cauza senzației de usturime!

Curață produsele waterproof

Atunci când folosim un produs waterproof și acesta nu se curăță cu alcool izopropilic sau cu alt produs de curățare, putem pune câteva picături de apă micelară bifazică pe hârtie și ne va ajuta să îndepărtăm machiajul de pe firele de păr.

Putem opta la spălarea pensulelor pentru un săpun solid antibacterian deoarece folosind un astfel de produs de curățare le vom și dezinfecta. Pensulele din păr sintetic este indicat să fie spălate cu apă și săpun clasic deoarece produsul cremos se îndepărtează cel mai greu din firele de păr, iar dacă folosești alcool izopropilic riști să arzi firele de păr.

Ai grijă la tehnică

Ai grijă să nu apeși foarte tare pe pensulă atunci când o cureți, mai ales dacă este pensulă rotundă. Dacă apeși prea tare, riști ca firele de păr să nu se mai așeze uniform.

Cum curățăm corect pensulele? 1

Când spălăm pensulele trebuie să ne asigurăm că udăm doar peria și nu coada pensulei. Riscăm ca aceasta să se dezlipească de cotor. De asemenea majoritatea cotoarelor sunt fabricate din lemn, iar dacă udăm lemnul acesta se va strica în timp.

Pentru că de cele mai multe ori săpunul antibacterian usucă perii, putem pune pensula pentru câteva secunde în balsam pentru păr, apoi clătim bine. Balsamul va înmuia perii și astfel pensulele noastre vor fi fine la atingere.

După ce am terminat de spălat pensulele, trebuie să stoarcem firele de păr cu ajutorul unui prosop de hârtie și să le redăm direcția potrivită. Dacă nu vom face acest lucru, firele de păr vor fi rebele și nu vor sta uniform.

Întotdeauna lăsăm pensulele să se usuce, la temperatura camerei, pe un prosop de hârtie! Acestea nu trebuiesc lăsate la soare și nicidecum uscate cu feonul. 😊 După ce s-au uscat, le putem aranja în etuiul nostru de pensule.

Este recomandat ca procesul de spălare cu apă și săpun să fie efectuat cel puțin o dată pe săptămână, mai ales dacă utilizăm pensulele foarte des!

Cum curățăm corect pensulele? 2

6 Replies to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

 1. Andreea

  Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!

  Răspunde
 2. Andreea

  Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.

  Răspunde
 3. Eug

  Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!

  Răspunde
 4. Adv

  Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.

  Răspunde
 5. Mogu

  Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont