V-ați întrebat ce se întâmplă în organismul nostru înainte de menstruație? Observăm că tenul devine mai gras și apar noi leziuni de acnee, iar la anumite persoane predispuse, indicele glicemic crescut poate fi un factor trigger pentru acnee.

O femeie are un ciclu menstrual de aproximativ 28 de zile împărțit în 3 faze:

  • Foliculară
  • Ovulatorie
  • Luteală

Prima zi a menstruației (sângerării) este prima zi a ciclului menstrual. Nivelul hormonilor Estrogeni și LH cresc până la faza ovulatorie unde întâlnesc un maxim și declanșează ovulația, apoi scad pe parcursul fazei luteale.

În tot acest interval testosteronul rămâne la un nivel constant. Testosteronul este un hormon masculin care este produs și la femei însă în cantitate mai mică. Prin urmare, înainte de menstruație estrogenul este la un nivel minim pe când testosteronul este constant, nemodificat.

De ne ce ies coșuri înainte de menstruație? 2

Prin urmare, înainte de menstruație estrogenul este la un nivel minim pe când testosteronul este constant, nemodificat. Acest dezechilibru poate duce la apariția de leziuni de acnee prin stimularea producerii de sebum de către glandele sebacee.

În prezența sebumului, propionibacterium acnes crește inflamația locală și transformă comedonul în papulă sau pustulă.

Cum se tratează “acneea pre-menstruală”?

  1. Rutina bine pusă la punct. Alegeți produse seboreglatoare (acid salicilic, retinoizi) pe care să le integrați în rutină.
  2. Respectarea condițiilor de igienă : schimbarea măștii la 2 ore, fără make-up la sală, curățarea tenului după sport. Double cleansing seara.
  3. De ajutor : peeling-uri chimice efectuate în cabinetul medicului dermatolog.
  4. Alte soluții : Contraceptiv orale, spironolactonă, antibiotice orale, isotretinoin.

Biografie: 2013 Encyclopedia Britanica, Inc.

De ne ce ies coșuri înainte de menstruație? 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont