Știai că procesul de creștere a unghiilor este influențat de mulți factori, iar vârsta, anotimpul sau sexul sunt doar câțiva dintre aceștia?

Oamenii de știință au descoperit că unghiile cresc în medie aproximativ 0,15 mm pe zi, însă viteza de creștere este influențată de sex, unghiile femeilor crescând mai rapid decât cele ale bărbaților. Se pare că într-o viață, o femeie taie aproximativ 4, 5 m de unghii, în timp ce un bărbat taie doar 4 metri!

Factori care influențează creșterea unghiilor 1

Cât de rapid cresc unghiile?

Noaptea unghiile cresc mai repede decât în timpul zilei, unghiile de la mâini cresc de două ori mai repede decât cele de la picioare, iar vara este și ea benefică pentru unghiuțe, oferindu-ne o viteză de creștere dublă față de perioada iernii. Produse pentru întărirea și creșterea unghiilor Dacă te confrunți cu probleme de creștere a unghiilor, înainte de orice alt tip de tratament, încearcă să acorzi atenție dietei, care poate influența foarte mult creșterea unghiilor cât și sănătatea acestora. În primul rând, încearcă să consumi cât mai multe fructe și legume proaspete, cultivate corespunzător. Surse bogate de vitamine A, B, C și D, îți vor întări unghiile și vor contribui semnificativ la creșterea și aspectul acestora.

Arta Sprâncenelor

Dar secretul dietei pentru unghii frumoase este colagenul, pe care îl vom procura consumând alimente precum peștele sau gelatina – în special cea de proveniență naturală, pe care o vei găsi în piftie, jeleuri sau marmalade. Dieta este de cele mai multe ori calea cea mai sigură către sănătate și frumusețe, iar unghiile nu fac excepție.

Ție cât de repede îți cresc unghiile?

Factori care influențează creșterea unghiilor 2

6 Replies to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

 1. Andreea

  Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!

  Răspunde
 2. Andreea

  Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.

  Răspunde
 3. Eug

  Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!

  Răspunde
 4. Adv

  Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.

  Răspunde
 5. Mogu

  Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont