Știai că procesul de creștere a unghiilor este influențat de mulți factori, iar vârsta, anotimpul sau sexul sunt doar câțiva dintre aceștia?

Oamenii de știință au descoperit că unghiile cresc în medie aproximativ 0,15 mm pe zi, însă viteza de creștere este influențată de sex, unghiile femeilor crescând mai rapid decât cele ale bărbaților. Se pare că într-o viață, o femeie taie aproximativ 4, 5 m de unghii, în timp ce un bărbat taie doar 4 metri!

Factori care influențează creșterea unghiilor 1

Cât de rapid cresc unghiile?

Noaptea unghiile cresc mai repede decât în timpul zilei, unghiile de la mâini cresc de două ori mai repede decât cele de la picioare, iar vara este și ea benefică pentru unghiuțe, oferindu-ne o viteză de creștere dublă față de perioada iernii. Produse pentru întărirea și creșterea unghiilor Dacă te confrunți cu probleme de creștere a unghiilor, înainte de orice alt tip de tratament, încearcă să acorzi atenție dietei, care poate influența foarte mult creșterea unghiilor cât și sănătatea acestora. În primul rând, încearcă să consumi cât mai multe fructe și legume proaspete, cultivate corespunzător. Surse bogate de vitamine A, B, C și D, îți vor întări unghiile și vor contribui semnificativ la creșterea și aspectul acestora.

Arta Sprâncenelor

Dar secretul dietei pentru unghii frumoase este colagenul, pe care îl vom procura consumând alimente precum peștele sau gelatina – în special cea de proveniență naturală, pe care o vei găsi în piftie, jeleuri sau marmalade. Dieta este de cele mai multe ori calea cea mai sigură către sănătate și frumusețe, iar unghiile nu fac excepție.

Ție cât de repede îți cresc unghiile?

Factori care influențează creșterea unghiilor 2

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont