Letiția Iorga @makeuplira este câștigătoarea locului 2 din cadrul “Campionatului Internațional de Make-up – categoria Lord of the Rings”. Suntem fericiți că a reușit să câștige un loc pe podium, iar cu această ocazie, Letiția ne-a oferit un interviu în care vom afla câte ceva despre ea, ca artist, dar și cum a decis să participe la acest campionat.

Cum te-ai decis să participi la Campionatul Internațional de Make-up?

„Am văzut un live realizat de Felix Shtein, mi s-a părut o provocare foarte interesantă, mai ales că eu sunt un mare fan Lord of The Rings și cumva mi s-a părut că tema s-a potrivit perfect. Încă din acel moment am început să mă gândesc la idei și să trec în revistă toate personajele din filme, să mă gândesc ce aș putea face să fie interesant și unic. Am căutat foarte mult anul acesta să ies din zona mea de confort și să fac lucruri noi, iar Campionatul a fost exact acel lucru de care aveam nevoie anul acesta.”

Când ți-ai început cariera de make-up artist? Consideri că te-a ajutat participarea la acest campionat în cariera de make-up artist?

„Mi-am început cariera de make-up artist profesionist odată cu primul curs de machiaj, în 2014, când aveam 16 ani, și de atunci simt că am realizat destul de multe lucruri care la început mi s-ar fi părut greu de atins, și toate acestea până la vârsta de 23 de ani. Participarea la acest campionat a fost o bună modalitate de a ieși din zona mea de confort (a machiajelor de beauty), de a încerca să mă autodepăsesc și de a face ceva de care sunt cu adevărat mândră și astfel simt că mi-a deschis apetitul pentru a realiza și alte lucrări de efecte speciale, lucru de care până acum imi era frică.”

Interviu cu Letitia Iorga 1

Îți place mai mult machiajul clasic sau body art/efecte speciale?

„Cel mai mult iubesc să fac machiaje de beauty, dar respect enorm artiștii ce realizează machiaje de efecte speciale, sunt niște creații chiar cumva din altă lume, poate acum, odată cu participarea la Campionat, o să mă avânt mai tare și în această zonă.”

Cât de mult ai muncit pentru personajul creat pentru Campionat?

„Machiajul în sine a durat în jur de 5 ore, cu pauze, pentru că modelul meu nu era obișnuit să fie machiat și clar i-a fost destul de dificil (vreau să îi mulțumesc și pe această cale că m-a lăsat să îi fac așa ceva). Dar în afară de machiajul în sine, au fost multe zile de brainstorming, căutat materiale și gândit personajul.”

Interviu cu Letitia Iorga 2

Cum ai reacționat când ai aflat că ai câștigat locul 2 la categoria Lord of the Rings?

„Nu mi-a venit să cred, mă uitam împreună cu mama la live-ul lui Felix și nu imi venea să cred ce văd, am vrut să fac un screenshot, să pastrez momentul și nu mai găseam butoanele, îmi scăpa telefonul din mână de emoție. Dacă vă vine să credeți am postat machiajul final abia după anunțarea câștigătorilor pentru că eram așa emoționată și mă tot gândeam că poate am înțeles greșit și nu sunt eu câștigătoarea! Au fost foarte multe lucrări minunate și vreau să îi felicit pe toti artiștii care au participat și mă bucur că am avut ocazia să concurez alături de ei!”

Interviu cu Letitia Iorga 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont