Interviu cu Natalya Naida – Make-up Artist Internațional și trainer 1
– Make-up Artist Internațional și Trainer

Natalya Naida este un maestru de talie internațională, fondator și profesor al „Școlii de stil și machiaj by Natalya Naida”, membru al echipei naționale de machiaj din Ucraina 2005-2006, membru al comitetului de certificare al Comitetului pentru standardele saloanelor de înfrumusețare (KSSK), membru al juriului pentru campionatele de machiaj din Ucraina și Festivalul Internațional Nevskye Berega din Sankt Petersburg din Rusia, iar astăzi ne oferă în exclusivitate un interviu despre cariera ei de make-up artist și despre cum a reușit să devină un guru al machiajului.

  1. Când ți-ai început cariera de make-up artist? Câți ani aveai?

Mi-am început cariera la vârsta de 26 de ani , a fost cu mult timp în urmă, a început când am aflat că sunt însărcinată, iar primul meu an de carieră a fost destul de interesant deoarece combinam rolul de mamă, cu cel de make-up artist începător. Direcția mea a fost pe machiajele de mireasă.

  1. Când ați decis să predați cursuri de machiaj?

Nu m-am gândit la începutul carierei mele că voi preda cursuri de machiaj, am început să predau după 8 ani de experiență. Consider că trainerul trebuie să aibă o experiență mare atunci când vrea să predea cursuri, așa că 8 ani de zile am investit mult în mine, am încercat să evoluez enorm, astfel  am participat la multe concursuri, campionate internaționale, am organizat concursuri, am lucrat mult cu clienții și am exersat mult machiaje comerciale.

După doar 8 ani de zile, după multă practică în salon, am hotărât să îmi deschid o școală de machiaj.

  1. Unde își găsești inspirația ?

Pe mine mă inspiră cu totul altfel de lucruri, de exemplu arhitectura.

Am fost îndrăgostită în Barcelona de Gaudi ,  1 an de zile după,  am desenat doar mozaic, însă mă inspira și texturile, pot să petrec ore în șir uitându-mă cum cade o pudră pe față sau pigmenții, iar majoritatea machiajelor mele creative, par mai realistice din acest punct de vedere.

Interviu cu Natalya Naida – Make-up Artist Internațional și trainer 2

  1. Ce vedetă ai vrea să machiezi?

Am lucrat cu foarte multe vedete astfel mi-ar fi greu să mă gândesc pe cine aș mai vrea să machiez.  Dar totuși dacă începem să ne punem fantezia la încercare mi-aș dori să o machiez pe Penelope Cruz, pentru că îmi place foarte mult caracterul și temperamentul ei.

O amintire foarte plăcută este că l-am machiat pe Carlas Dreams, pentru o copertă a unei reviste din România, iar această memorie mi-a rămas în cap pentru că mi-a plăcut mult experiența.

Mi-ar mai face placere să lucrez cu o cantăreață din Rusia pe nume Iolca.

  1. Ești un make-up artist de renume mondial. Ce părere ai despre industria frumuseții din România?

Într-adevăr am urmărit și urmăresc în continuare evoluția acestei industrii în România, iubesc românii. Iubesc România și am mulți prieteni în România .

Am observat că acum în România au evoluat mulți make-up artiști pe plan mondial, îi urmăresc pe mulți și mă bucur din tot sufletul că, chiar dacă perioada asta este destul de grea, mai ales pentru domeniul beauty , totuși au evoluat mulți make-up artiști.  Am o satisfactie și o mândrie când văd astfel de lucruri!

  1. Ce sfaturi ai pentru make-up artiștii începători? Care este cel mai important sfat?

Cel mai important sfat pentru make-up artiști, este acela să asculte clientul, deoarece clientul mereu este deschis să își spună dorințele și de  cele mai multe ori trebuie să fiți de acord cu foarte multe chestii care pentru voi pot părea absurde. Nu trebuie neapărat să faceți ce spune clientul dacă nu este corect, voi trebuie să aprobați clientul, iar mai departe dacă cunoști foarte bine anatomia feței și stăpânești bine tehnicile, poți să ieși din orice situație neplăcută în cazul în care nu sunteți pe aceeași lungime de undă.  Așa că sfatul meu este : ascultați-vă clientele !

  1. Care sunt cele 3 produse indispensabile din case-ul tău?

Pe primul loc aș pune produsele mele Adjastere pentru că ele sunt potrivite pentru că reglează tonul fondului de ten, adică fiecare nuanță de fond de ten poate fi făcută a fi ideală pentru tipul de ten pe care îl machiezi. Așa că pentru mine cu siguranță locul 1 este rezervat Adjasterelor.

Pe locul 2 sunt Tinturile, fardurile cremoase care se fixează foarte bine, care se întind foarte bine și care nu au nevoie nici de dublarea texturii ( presarea fardului peste) ca să poți face un machiaj super dificil și să nu pierzi mult timp.

Pe locul 3 este rimelul, indispensabil de altfel!  O să fiu puțin șireată și voi mai adăuga  și eyelinerul. Având aceste produse cu siguranță voi realiza un machiaj fără să simt nevoia de a folosi și alte produse.

Interviu cu Natalya Naida – Make-up Artist Internațional și trainer 3

  1. Ce make-up artiști internaționali vă plac?

Make-up artistul meu preferat este Kabuki , din punctul meu de vedere este un make-up artist genial! După care inevitabil , Alex Box, ma uit mereu la lucrările ei și îmi place cum lucrează, iar din cei ruși Denis Kartashev pentru că din punctul meu de vedere, nimeni nu combină mai subtil textura, forma și culoarea ca el , așa că acest artist este minunat, pentru că este un maestru al machiajului!

  1. După părerea ta, care sunt tendințele pentru sezonul primăvară-vară 2021?

Trendurile rămân neschimbate, va rămâne pe poziții machiajul natural cu, culori neutre. Nu mai sunt așa populare machiajele colorate cu, culori saturate , așa că consider că ne așteaptă machiajul grafic, iarăși grafic și iar grafic și pe langă machajul grafic , nudurile.

  1. Care a fost cel mai frumos și memorabil moment din cariera ta de make-up artist?

Consider că sunt multe momente în cariera mea care sunt de reținut , nu prea îmi permit să scot ceva de acolo, să zic că nu a fost important, toate au fost importante pentru mine!

Țin minte cum mi-am dus echipa să participe la un concurs în Sankt Petersburg, iar fetele mele au luat locul 1 .  Mai țin minte și că la campionatul mondial OMC, în echipă erau doar 4 make-up artiști și am luat argintul ca și echipă, a fost un moment de neuitat!

Țin minte când a venit prima mea elevă din Germania, special pentru mine , deoarece  i-a plăcut tehnica mea. Alte lucruri memorabile, am lucrat pentru designerii foarte cunoscuți precum YSL .

Acestea sunt momente când simți fericire și satisfacție, pe de altă parte, orice lucrare reușită în machiajul clientelor mele, mi-au adunat momente de neuitat și emoții frumoase în carieră.

Sunt super fericită că românii încă mă țin minte și mă iubesc!  Este foarte important și îmi doresc din tot sufletul ca industria din România să crească și mai mult,  pentru că perioada asta grea o să treacă și cu siguranță va trece, vom avea cliente, petreceri, nunți și vom fi fericite!

Vă iubesc pe toți!

Interviu cu Natalya Naida – Make-up Artist Internațional și trainer 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont