Ei bine, problema care intervine este următoarea: toată lumea care apare la TV este machiată, de la prezentatori, reporteri și până la cei care citesc diverse rubrici.
În primul rând, față de machiajul obișnuit care are rolul de a pune în valoare cele mai frumoase trăsături ale unei persoane, cel de televiziune trebuie să țină de asemenea cont de variațiile de lumină dintr-un studio TV. Din această cauză, acesta este mai pronunțat și de obicei se aplică produse care să matifieze tenul și să-l acopere perfect, fiind permise culori intens pigmentate pe care nu le-am include într-un make-up de stradă.
Un lucru important de știut este faptul că televiziunea color alterează aspectul pielii umane, de aceea machiajul este o necesitate pentru a păstra look-ul natural. Imaginea de la televizor nu corespunde celei percepute de ochiul uman, așadar se folosesc sisteme speciale de lumini care să redea o temperatură de culoare perfectă, pentru a nu se crea discordanțe inestetice. De asemenea, cu ajutorul fondului de ten se poate crea iluzia unui bronz permanent sau se poate contura fața pentru a o face să pară mai subțire, în funcție de particularitățile chipului fiecărui prezentator.
Pentru machiajul ochilor, se recomandă fardurile pudră, nu cele cremoase, pentru că acestea dintâi pot fi amestecate mai ușor până se obține nuanța dorită, și de asemenea sunt mai rezistente la luminile intense din studio.
Make-up artiștii trebuie să ia mereu în considerare stilul emisiunii pentru care lucrează, la care participă atât prezentatorii, cât și invitații acestora. În cazul jurnalelor TV și al emisiunilor de știri, machiajul este mai puțin spectaculos, se aleg nuanțe neutre pentru a crea un aspect natural. E important ca prezentatorii să arate impecabil, dar primează informația transmisă, așa că look-ul lor nu trebuie să ne distragă de la mesajul pe care-l livrează.
Nu uita niciodată sa aplici o cremă hidratantă și o bază de machiaj; folosește un ruj nu prea închis în comparație cu tenul pentru a evita ca accentul să cadă doar pe buze; un machiaj expresiv al ochilor poate scoate în evidență, dar nu exagera; fondul de ten folosit trebuie să fie unul care să acopere toate imperfecțiunile, așadar folosește unul cu acoperire medie care să poate fi aplicat în straturi sau unul cu acoperire mare; contouring-ul – combină un highlighter cu un concealer pentru a evidenția pomeții și linia bărbiei.
Recapitulând, cele mai importante aspecte în realizarea unui machiaj pentru televiziune sunt:
- hidratarea și pregătirea tenului
- utilizarea produselor cu acoperire medie spre mare
- executarea unui make-up dimensional care să exprime corect și armonios relieful feței
- corelarea culorilor utilizate în machiaj cu tipul de lumină utilizat în studio, dar și cu specificul emisiunii
Nu uita să reamintești protagonistei sau protagonistului emisiunii TV că zâmbetul este întotdeauna un accesoriu care completează machiajul, iar astfel munca ta va fi pusă eficient în evidență.