Toate ne dorim un păr frumos, strălucitor, lung şi bogat, însă, pentru că trăim în continuă mişcare, în oraşe foarte aglomerate şi cu multă poluare, părul nostru are de suferit. Cu siguranţă multe dintre noi evităm să facem o mască părului deoarece ori nu avem timp, ori nu avem răbdare să stăm cel puţin 20 de minute cu masca pe păr după o zi de muncă. Pentru că în această perioadă stăm acasă, ne-am gândit să vă oferim câteva sfaturi despre cum vă puteţi realiza o mască pentru păr, din ingrediente naturale, pe care le poţi găsi în casă.

Ouăle

Sunt un depozit de nutrienţi buni pentru păr. Pentru hidratare se recomandă amestecarea oului cu o lingură de miere și o lingură de ulei de măsline, apoi se aplică pe păr. Iar dacă părul este gras la rădăcină, oul poate fi combinat cu o jumătate de cană de kefir. Se ţine masca pe păr în jur de 15 minute.

Kefirul

Poate servi de asemenea ca bază pentru măștile de păr. De exemplu, pentru a spori creșterea părului sau pentru a diminua căderea lui, se recomandă amestecarea kefirului cu o lingură de ulei de brusture și un vârf de linguriţă de drojdie. Amestecul rezultat trebuie aplicat pe păr timp de aproximativ o jumătate de oră și apoi spălat.

Arta Sprâncenelor

Mierea

Este bună pentru păr în forma sa pură, pentru hidratare şi strălucire. Puteţi să amestecați puţină miere cu sucul de la o ceapă pentru a accelera creșterea părului. Amestecul trebuie ținut pe păr în jur de 20-30 de minute, apoi puteți clăti șuvițele cu suc de lămâie pentru a neutraliza mirosul de ceapă.

Banana

Coaptă este bogată în potasiu și vitamine și poate fi amestecată cu un ou crud și o linguriţă de miere, perfectă pentru hidratarea şi hrănirea părului. Masca rezultată trebuie aplicată pe păr și se clătește după o jumătate de oră.

Ardeiul iute

Ajută la stimularea creșterii părului. Amestecaţi o lingură de ulei de ardei iute cu un gălbenuș de ou, adăugați o lingură de miere și ulei de măsline și veți obține o mască de păr eficientă. Nu staţi mai mult de jumătate de oră cu masca pe păr.

Uleiul de nucă de cocos

Acesta conţine mulţi acizi benefici pentru păr şi totodată reţine umiditatea în cuticulele firului de păr. Aplicaţi pe şuviţete de păr uleiul, nu la rădăcină şi clătiţi după 40 de minute.

Măşti naturale pentru un păr sănătos 1
Măşti naturale pentru un păr sănătos 2

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont