Nu puteți purta lac de unghii prea mult timp fără o pauză, unghiile ar trebui să „respire”. Auziți constant că nu puteți purta lac de unghii timp de luni de zile, dar este oare acest lucru dăunător? Se pare că aceasta este de fapt speculația fanilor unui stil de viață mult prea rigid! Unghiile nu respiră, nu au nevoie de oxigen. Structura unghiilor este formată din celule keratinizate iar cuticula, localizată la suprafață, primește oxigen prin sânge.

Mituri legate de unghii 1

Utilizarea LED-urilor și a lămpilor ultraviolete pentru uscarea lacului de unghii poate provoca cancer și hiperpigmentarea pielii?

O concepție complet greșită, care nu are dovezi sau explicații logice. Lumina de la o lampă cu ultraviolete este diferită de lumina ultravioletă la care sunteți expus în bătaia directă a razelor soarelui. Lămpile pentru uscarea lacului sunt complet sigure. Acestea accelerează doar procesul de întărire a acoperirii polimerice.

Nu puteți îndepărta lacul de unghii cu acetonă?

O alta concepție total greșită ce este destul de frecventă recent datorită apariției de noi tipuri de solvenți de lacuri de unghii. Totuși, acest lucru nu anulează eficacitatea acetonei și a lichidelor clasice pentru îndepărtarea lacului, eficacitate dovedintă in zeci de ani, fără efecte nocive asupra unghiei.

Arta Sprâncenelor
Mituri legate de unghii 2

Numai cosmeticele pentru unghii pot asigura nutriția lor adecvată?

Din păcate și acesta este un mit comun impus de marketerii industriei frumuseții. Pentru a asigura alimentația corectă a unghiei, precum și pentru a o îmbogăți cu minerale și oligoelemente este necesară achiziționarea mai multor produse de întretinere dar de fapt unghiile primesc toate componentele necesare creșterii și sănătății lor din sânge, iar expunerea externă nu le poate afecta radical starea. În același timp, îngrijirea completă prin utilizarea de agenți de protecție și uleiuri de cuticule poate fi benefică în cazul unor unghii ce nu au fost ingrijite corect și asupra cărora s-a aplicat lac de unghii de calitate îndoielnică.

Mituri legate de unghii 3

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont