Frumusețea nu trebuie să fie periculoasă, decât în măsura în care vrei să îi dai bătăi puternice de inima vecinului de la 3… Lăsând gluma la o parte, multe din produsele cosmetice pe care le folosim pentru a ne accentua frumusețea, ne pot cauza multe probleme de sănătate. În capul listei ingredientelor dăunătoare stau parabenii.
Parabenii din rujuri, precum și din multe produse cosmetice, sunt ingrediente pe care le putem trece cu vederea, dacă nu suntem bine informate. Efectele lor nocive nu sunt sesizabile în momentul folosirii, dar pe termen lung pot fi chiar fatale.
Ce sunt parabenii? Parabenii au fost introduși în produsele cosmetice începând cu anii ‘50, pentru a prelungi termenul de valabilitate al celor din urmă. Parabenii sunt de fapt conservanți, care împiedică formarea bacteriilor. Partea proastă este că parabenii pot contribui la dezvoltarea cancerului în organism, precum și a altor probleme de sănătate, spun studiile de specialitate.
Parabenii pot fi identificați numai prin verificarea listei de ingrediente. De obicei, denumirea lor include cuvântul “paraben”, sau derivate ale acestuia.
Alte ingrediente de evitat în rujuri (precum și în alte produse cosmetice)
- Alături de parabeni, găsim sulfații, care la rândul lor, nu fac casă bună cu corpul nostru, afecatand sănătatea celulelor. Din fericire, în produse precum șampoanele, sulfații pot fi identificați cu ușurință. Dacă șamponul tău face extrem de multă spumă, înseamnă că acesta conține sulfati.
- Petroleum wax/ Ceară microcristalină/ Hydrocarbon wax/ Microcryst este o ceară derivată din petrol, iar petrolul nu are ce să caute pe buzele tale!
- Tocopheryl acetate/ Tocopherol sau Acetatul de Vitamina E. Deși ne plac vitaminele, specialiștii spun că Acetatul de Vitamina E dăunează sănătății.
Din fericire, tot mai multe femei au devenit conștiente de pericolul parabenilor, optând pentru produse mai naturale, care nu conțîn ingrediente nocive. Pentru că cererea influențează oferta, acest lucru a dus la o schimbare a mentalității producătorilor de cosmetice, care au început să comercializeze tot mai mult cosmetice “safe”.
Sunt încrezătoare că în viitorul apropiat, toate produsele cosmetice vor respectă atât principiul frumuseții, cât și al sănătății. Până atunci însă, nu uită să verifici lista de ingrediente!
Badin
Nu pot sa va multumesc suficient pentru postare. Astept cu nerabdare sa citesc mai multe. Rece.