Frumusețea nu trebuie să fie periculoasă, decât în măsura în care vrei să îi dai bătăi puternice de inima vecinului de la 3… Lăsând gluma la o parte, multe din produsele cosmetice pe care le folosim pentru a ne accentua frumusețea, ne pot cauza multe probleme de sănătate. În capul listei ingredientelor dăunătoare stau parabenii.

Parabenii din rujuri, precum și din multe produse cosmetice, sunt ingrediente pe care le putem trece cu vederea, dacă nu suntem bine informate. Efectele lor nocive nu sunt sesizabile în momentul folosirii, dar pe termen lung pot fi chiar fatale.

Ce sunt parabenii? Parabenii au fost introduși în produsele cosmetice începând cu anii ‘50, pentru a prelungi termenul de valabilitate al celor din urmă. Parabenii sunt de fapt conservanți, care împiedică formarea bacteriilor. Partea proastă este că parabenii pot contribui la dezvoltarea cancerului în organism, precum și a altor probleme de sănătate, spun studiile de specialitate.
Parabenii pot fi identificați numai prin verificarea listei de ingrediente. De obicei, denumirea lor include cuvântul “paraben”, sau derivate ale acestuia.

Arta Sprâncenelor

Alte ingrediente de evitat în rujuri (precum și în alte produse cosmetice)

 • Alături de parabeni, găsim sulfații, care la rândul lor, nu fac casă bună cu corpul nostru, afecatand sănătatea celulelor. Din fericire, în produse precum șampoanele, sulfații pot fi identificați cu ușurință. Dacă șamponul tău face extrem de multă spumă, înseamnă că acesta conține sulfati.
 • Petroleum wax/ Ceară microcristalină/ Hydrocarbon wax/ Microcryst este o ceară derivată din petrol, iar petrolul nu are ce să caute pe buzele tale!
 • Tocopheryl acetate/ Tocopherol sau Acetatul de Vitamina E. Deși ne plac vitaminele, specialiștii spun că Acetatul de Vitamina E dăunează sănătății.

Din fericire, tot mai multe femei au devenit conștiente de pericolul parabenilor, optând pentru produse mai naturale, care nu conțîn ingrediente nocive. Pentru că cererea influențează oferta, acest lucru a dus la o schimbare a mentalității producătorilor de cosmetice, care au început să comercializeze tot mai mult cosmetice “safe”.

Sunt încrezătoare că în viitorul apropiat, toate produsele cosmetice vor respectă atât principiul frumuseții, cât și al sănătății. Până atunci însă, nu uită să verifici lista de ingrediente!

Otrava de pe buze 1

6 Replies to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

 1. Andreea

  Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!

  Răspunde
 2. Andreea

  Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.

  Răspunde
 3. Eug

  Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!

  Răspunde
 4. Adv

  Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.

  Răspunde
 5. Mogu

  Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont