Produsele de make-up ar putea fi împărțite în 3 categorii: produse profesionale (ex. Atelier Paris, MAC etc.) produse de lux (ex. Dior, Chanel) și produse comerciale ( ex. L’Oreal, Maybelline).

make-up

Care este diferența dintre aceste trei categorii și când este cel mai indicat să le folosim?

Arta Sprâncenelor

La o prima vedere, produsele de lux și cele comerciale, care conțin mai multă apă, sunt destinate uzului zilnic, cele comerciale fiind și mai accesibile financiar. Produsele profesionale, care conțin mai mult silicon și mai mult pigment, sunt special concepute pentru a fi folosite de către make-up artiști, fiind mai durabile in timp și potrivite ședințelor foto/video.

Care sunt totuși cele mai bune produse? Dacă îmi permit, pot folosi zilnic produsele profesionale? Ce este siliconul și ce efecte are el asupra pielii?

Siliconul

Părerile despre silicon sunt împărțite, însă majoritatea profesioniștilor susțin că produsele de machiaj sau de îngrijire a părului ce îl conțîn, nu sunt dăunătoare. În produsele de make-up, siliconul se întâlnește cel mai des în primere sau fonduri de ten. Principalele lui proprietăți sunt textura foarte fină, matifianta, non grasă și non lipicioasă, rezistentă la apă, care ajută fardurile să țină mai mult timp, contribuie la un bun blending și scoate în evidență pigmenții. Alte avantaje vizibile pe loc sunt îmbunătățirea texturii pielii, acoperirea parțială a porilor și ameliorarea aspectului pielii descuamate. Siliconul este și hidratant ușor, reținând apă in piele.
Printre teoriile contra utilizării siliconului în produsele cosmetice, se numără cele care susțîn că acesta blochează porii, agravând astfel probleme precum acneea sau iritațiile. Aceste teorii sunt demontate de majoritatea specialiștilor, care ne informează că siliconul este format din molecule mari, care nu blochează porii și prin care aerul poate trece. În schimb, pigmenții sunt reținuți de către stratul protector de silicon, la suprafață pielii, fără să între în pori. De aceea, produsele care conțîn silicon sunt uneori recomandate pentru peilea sensibilă, sau post-operatoriu.
Cu toate acestea, produsele pe bază de silicon nu sunt recomandate pentru uz excesiv. În afară de proprietățile vizibile pe loc/cât timp produsul se află pe piele, aceste produse nu au proprietăți de hrănire, nu hidratează și nu înfrumusețează în nici un fel. Efectele sale sunt doar temporare. Folosit zilnic și pe termen lung, siliconul te poate păcăli, făcându-te să crezi că tenul tău este impecabil sau hidratat. Tenul își poate pierde din strălucire, devenind dependent de acest produs, mai ales dacă nu utilizezi și alte tratamente cosmetice, care să hrănească și hidrateze tenul.

Alte denumiri ale siliconului: Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Phenyl trimethicone, Methicone, Amodimethicone.
Variante bio: siliconul vegetal, obținut din ulei de cocos.

Până la urmă, cum mă decid?

Bineînțeles, fiecare este liberă să folosească ce produse vrea, în funcție de gusturi și de buget. Nu există o regulă bătută în cuie prin care să putem recunoaște cu ușurință produsele bune și produsele proaste. Un produs scump, sau “profesional”, îți poate face uneori surprize neplăcute, iar unul comercial se poate dovedi mai bun decât variantele lui mai scumpe sau mai populare. De aceea, în alegerea produselor, recomand 2 reguli mari și late: informează-te, dar mai ales, testează!

Profesional, de lux, sau comercial 1

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont