Perioada sărbătorilor este una mult asteptată și vine la pachet cu o relaxare în ceea ce privește purtarea machiajului. Ne place să “lăsăm tenul să respire”, mai ales că suntem acasă, în jurul bradului, cu familia și cei apropiați. Iar când vorbim de stat acasă, ne gândim și bogația de preparate culinare, un deliciu pentru suflet, însă nu la fel de prielnice tenului.

Consumul sporit de alimente cu indice glicemic crescut (ciocolată, cozonaci, etc.) pot agrava leziunile de acnee și pot încărca porii. De aceea, nu vă recomandăm să vă relaxați și rutina de îngrijire a tenului care trebuie să se mențina la fel de strictă. Nu săriți peste hidratare pentru că sistemele de climatizare scad umiditatea și tenul se usucă foarte ușor! Dacă mai ieșiți și la plimbări prin parc și nu aplicați regulat creme hidratante, puteți accentua eczemele pielii.

Recuperarea tenului după sărbători 2

După revenirea din concediu, recomandăm tratamentele de hidratare intensă cu produse injectabile bogate în cocktailuri de acid hialuronic, vitamine și antioxidanți. Redensificarea dermică presupune stimularea colagenului și aduce un efect de luminozitate pe ten. Mai mult, cresc fermitatea pielii și ne dau un aspect mai odihnit.

Dacă ați rămas cu pori dilatați, semne postacneice, vă recomand tratamente de exfoliere controlată prin peelinguri chimice. Acestea îndepărtează straturile superficiale de celule moarte, netezesc pielea și ajută la uniformizarea nuanței tenului estompând petele pigmentare sau hiperpigmentările postacneice.

Peelingurile chimice sunt eficiente și pentru hidratare întrucât ele cresc permeabilitatea produselor cosmetice; pe scurt, cremele “intră” mai bine în piele după ce am exfoliat o parte din stratul cornos al epidermei.

Zona ochilor se poate deshidrata foarte ușor și astfel se accentuează ridurile fine. Pentru rejuvenarea zonei perioculare, procedurile cu laser CO2 reprezintă cel mai puternic tratament de inducție a producerii colagenului. Dacă există un minim exces de piele, se practică blefaroplastia nechirurgicală ce elimină pliurile din jurul pleoapelor. Astfel de tratamente se pot efectua exclusiv în sezonul rece, așa că luna ianuarie rămâne dedicată procedurilor laser minim-invazive!

Nu uitați să aplicați SPF în fiecare zi, indiferent de sezon! Chiar și iarna, radiațiile UV afectează tenul prin stimularea formării petelor pigmentare și a ridurilor. O rutină simplă ce include curățare, hidratare cu produse emoliente potrivite tipului nostru de ten și utilizarea zilnică de SPF sunt esențiale pentru sănătatea și frumusețea pielii noastre.

Recuperarea tenului după sărbători 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont