Pensulele de machiaj sunt un subiect despre care aș putea să scriu pagini întregi! Fiindcă sunt foarte multe de spus despre ele, ți-am făcut astăzi rezumatul celor mai importante lucruri pe care trebuie să le știi pentru a-ți cumpăra pensule de machiaj de nota 10, plus câteva trucuri care te vor ajută să le prelungești viața.

Cea mai bună investiție: calitatea

Pensulele de machiaj sunt acele produse unde trebuie să fii pregătită să investești. Încercarea de a economisi va duce doar la frustrare și mai mulți bani pierduți, pentru că pensulele nu își vor face treaba și îți vei da seama rapid că trebuie să îți cumperi altele. Nu contează că ești sau nu make-up artist, dacă te-ai hotărât că vrei pensule de machiaj, doar cele de calitate îți vor aduce rezultatele dorite.

Arta Sprâncenelor

Pensulele de machiaj sunt de trei feluri:

Din punct de vedere al materialului din care sunt făcute avem: pensule din par sintetic, pensule din par natural și pensule duo-fibră (dintr-o combinație de păr sintetic și păr natural).

  1. Pensulele de machiaj din păr natural sunt folosite doar cu texturile compacte. Nu încerca să le folosești cu texturile cremoase, pentru că lasă pete pe față și absorb foarte mult produs! Părul poate fi de ponei, de veveriță, de capră etc.
  2. Pensulele de machiaj din păr sintetic sunt recomandate texturilor cremoase, de tip fond de ten, anticearcăn, contur, ruj, gloss etc.
  3. Pensulele de machiaj duo-fibră pot fi folosite și pentru texturile pudra și pentru cele cremoase. Cel mai des ele sunt făcute din păr de capra în combinație cu păr sintetic.

Din punct de vedere al formei și durității, încearcă să alegi dintre:

  • păr scurt și fire țări: indicate pentru aplicarea unui strat generous de fond de ten
  • păr moale și fire lungi: ideale pentru blush și highlighter
  • păr foarte moale și fire bogate: pentru pudra sau pentru aplicarea fină a fondului de ten (link articol find de ten).

Personal, am trei tipuri de pensule de machiaj preferate:

  • din păr de capra, care este mai dur și cu ajutorul căreia realizez un blending perfect
  • din păr de veveriță: are părul foarte moale și pot face finisajele foarte fine, fără să folosesc prea mult produs
  • din păr de zibelină, pe care le folosesc pentru tehnică creionului și a eyeliner-ului și pentru aplicarea pigmentilor.

Da, pensulele din păr natural sunt foarte bune și încă nu există varianta sintetică care să imite perfect părul natural! Dacă îți faci griji pentru siguranța animalelor, alege pensulele de machiaj cruelty free, pe care le poți găși la multe brand-uri profesionale. Pensulele de machiaj din par natural sunt foarte eficiente pentru texturile tip pudra, nu numai datorită flexibilității firelor dar și a cuticulelor minuscule care țin pigmentul pe pensula până în momentul aplicării pe ten.

Sfat:

Dacă ai investiț în pensule de machiaj de calitate, trebuie neapărat să ai grijă la întreținerea lor. Curață-le des introducându-le într-un pahar cu apă, în care ai pus câteva picături de șampon. După clătire, pune-le la uscat pe un prosop.

Secrete pentru alegerea corectă a pensulelor de machiaj 1

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont