Şerveţelele demachiante

Toate femeile poartă machiaj în timpul zilei sau la o ocazie specială, însă nu toate ştiu cât de importantă este demachierea tenului înainte de a se culca. Cele mai multe dintre noi considerăm demachierea un proces foarte lung şi capricios deoarece facem acest lucru seara, când suntem foarte obosite, şi preferăm varianta uşoară : demachierea cu şerveţele umede demachiante.

Ceea ce trebuie să ştim despre aceste şerveţele este că ele din păcate nu curăţă în profunzime tenul, ci doar suprafața acestuia. Chiar dacă este o variantă comodă, având în vedere că le putem transporta în geantă şi le putem folosi oriunde, este de preferat să le evităm cât putem de mult.

În ciuda faptului că șervețele umede se murdăresc după ce ne ștergem fața cu ele, ele nu îndepărtează în totalitate machiajul, sebumul, praful sau celulele moarte.

Aceastea usucă pielea foarte tare, indiferent de tipul de ten pe care îl avem. Șervețelele demachiante în general conțin alcool, parfum, uleiuri esențiale și alte ingrediente care îți usucă pielea, inclusiv conservanți. Efectul pielii uscate poate dăuna producției naturale de sebum și poate deranja echilibrul natural al pielii uleioase. Şerveţelele umede pot irita foarte rău ochii şi pot apărea riduri premature din cauza lor.

Arta Sprâncenelor

De asemenea, dacă tenul nu este demachiat corespunzător, cel mai important lucru pe care trebuie să îl știm este că produsele pe care le aplicăm ulterior nu mai au efectul dorit: tonerul, esențele, serumurile, cremele hidratante, retinolul sau tratamentele specifice nu îşi mai fac efectul pe pielea noastră.

Dacă în cazuri extreme vă demachiaţi cu acest tip de produs, aveţi grijă să vă spălaţi faţa foarte bine cu apă călduță si sa folosiți cat mai puține produse de make-up. Întotdeauna este de preferat să facem un double cleansing cu apa micelară și spumă de curățare sau ulei demachiant.

Demachierea feței este cel mai important pas în procesul de echilibru al tenului, astfel, dacă nu vă demachiaţi corespunzător este posibil ca îmbătrânirea tenului să apără mai devreme decât ar trebui!

Șervețele umede vs. demachiant! Fă alegerea corectă! 1
Șervețele umede vs. demachiant! Fă alegerea corectă! 2

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont