Pentru că se apropie sezonul de vară şi ştim că machiajul nu este cel mai bun prieten când vine vorba de  căldura de afară, vă oferim câteva sfaturi pentru un machiaj rezistent pentru perioada estivală.  Când ne machiem, trebuie să avem grijă de câteva aspecte foarte importante în realizarea machiajului, pentru ca acesta să reziste cât mai mult pe ten.

Primer-ul

Întotdeauna trebuie să alegem un primer pe bază de silicon şi este important să citim descrierea produsului și să alegem un produs care matifiază și blochează secreția excesivă de sebum dar care să nu astupe porii și să lase tenul să respire (non-comedogenic).
Primerul cu silicon oferă o rezistenţă mai mare fondului de ten, aşa că nu trebuie să vă feriţi de ele.  Trebuie să ţineţi cont de alegerea primer-ului în funcţie de tipul de ten pe care il aveti. Astfel, dacă tipul de ten este gras, pielea trebuie şi ea hidratată cu seruri şi neapărat trebuie să folosiţi un primer matifiant, în caz contrar fondul de ten se poate aşeza foarte greu pe faţă. Este foarte important sa alegeți un primer de foarte bună calitate.

Fondul de ten

Pentru un machiaj mai rezistent este de preferat să alegeţi un fond de ten pudrat pentru că acesta absoarbe excesul de sebum de pe faţă, dar dacă faţa este prea grasă trebuie să folosiţi o pudră translucidă mai ales pe zona T, pe bărbie şi deasupra buzei. Dacă alegeţi să folosiţi produse profesionale, pentru că acestea sunt mai pigmentate şi mult mai rezistente faţă de cele comerciale, atunci este neapărată nevoie sa faceți double cleansing în fiecare seară. Tenul trebuie întotdeauna să fie curat şi demachiat pe timpul nopţii.

Arta Sprâncenelor

Eyeliner Gel

Cel mai puternic primer folosit pentru pleoapă. Puteţi realiza orice tip de machiaj folosind ca bază eyelinerul gel deoarece este foarte lipicios şi durabilitatea lui este foarte mare, machiajul ochilor poate rezista şi 2 zile.  P.S : asta nu înseamnă că nu trebuie să vă demachiaţi , însă cu siguranţă va rezista cel puţin 24h pe timpul verii.

Pudra

Pentru ca fondul de ten să reziste toată ziua pe faţă , neapărat trebuie să folosim o pudră pentru fixarea acestuia. În funcţie de tipul de ten puteţi folosi diferite pudre pulbere sau compacte. Pudra de orez o puteţi folosi pentru un aspect mai soft, pentru machiajul unei mirese sau pentru un ten matur pentru că este foarte fină şi nu încarcă faţa. Pentru un machiaj de seară, o pudră pulbere translucidă este perfectă pentru fixarea fondului de ten. Pudra compactă este recomandată să o folosiţi pentru retuşarea machiajului, este mai mult un produs de poşetă aşa că nu vă va ajuta foarte mult să fixaţi fondul de ten dacă doriţi să o folosiţi imediat după aplicarea acestuia.

Fixativul de machiaj

Care este un must have pentru zilele de vară. Acest produs oferă o rezistenţă mare machiajului chiar şi la temperaturi de peste 30 grade. După finalizarea machiajului, folosiţi fixativul special pentru machiaj dar aveţi grijă să nu pulverizaţi de la o distanţă mai mica de 20 cm pentru că riscaţi să vă stricaţi machiajul. Aveți grijă sa închideți ochii în momentul pulverizării pe față.

Sfaturi pentru un machiaj rezistent! 1

6 Replies to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

 1. Andreea

  Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!

  Răspunde
 2. Andreea

  Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.

  Răspunde
 3. Eug

  Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!

  Răspunde
 4. Adv

  Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.

  Răspunde
 5. Mogu

  Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont