Spune-mi ce nevoi ai ca să-ți spun ce fond de ten ți se potrivește.

Fond de ten sub formă de pudră minerală

Este un fond de ten praf, cu o acoperire minimă. Particulele de pudră se topesc în mod treptat în baza de machiaj și în piele și oferă o pelicula delicată asupra tenului. Acest produs se așează pe față în mod treptat, stabilizându-se pe piele după 20, 30 de minute. Datorită texturii lejere este ideal celor ce pleacă în vacanțe într-un mediu cald.

Cushion fundation

Este un fond de ten cu un aplicator buretat, perfect pentru călătorii și oferă un aspect impecabil pe tot parcursul zilei. În mod normal se comercializează sub forma unor cutii rotunde, asemănătoare recipientelor pentru pudra. Are un efect de photoshop pe față și un aspect natural atunci când este aplicat pe ten. Este ideal pentru pielea uscată, descuamată, cu pori diltatati și imperfecțiuni și permite pielii să respire.

Arta Sprâncenelor

Face body foundation

Un fond de ten foarte fluid, elastic, cu o textură apoasă și de multe ori se aplică cu o pipetă. Aproape jumătate din componența să este formată din apă și deseori conține silicon și particule de sidef. Ideal pentru pielea uscată și machiajele de tip lifting. Pentru că este foarte hidratantă ajută ca pielea să fie netedă și luminoasă.

Tipuri de fond de ten 1

BB Cream

Considerat și balsamul frumuseții cu pigment de culoare. Este o combinație dintre o crema hidratantă și un fond de ten. Acest produs este potrivit sezonului cald și umidității ridicate. Nu încarcă față și are un efect extrem de light pe ten.

Liquid foundation

Cel mai căutat fond de ten și cel mai des întâlnit în comerț. Este destul de gras, uniformizează bine și are o acoperire ușoară spre medie. Este foarte bun pentru micile imperfecțiuni și pentru acoperirea capilarelor. Potrivit pentru tenul uscat, mixt sau normal. Pe tenul gras este posibil să se vadă excesul de sebum. Acest fond de ten poate fi folosit și ca bază pentru anticearcan.

Fond de ten matifiant, mousse și fond de ten pudră

Sunt produse de matifiere puse pe piață sub mai multe forme. Textura lor este mată, densă și catifelată. Se estompează ușor și oferă un efect mat instant. A fost creat pentru tenul mixt și gras. Pentru un ten foarte gras este necesară și o baza matifianta pentru o acoperire completă.

Tipuri de fond de ten 2

Full Cover foundation

Fond de ten gras cu acoperire foarte mare. În secolul 21 acest tip de fond de ten poate părea exagerat dar pentru un ten foarte subțire, cu tendița spre roșeață și reacții adverse la mediul înconjurător poate să fie foarte potrivit. Datorită texturii groase protejează fața de temperaturile extreme, vânt puternic și este ideal de folosit în sezonul rece, devenind practic o a doua piele.

Fond de ten stick

A fost gândit pentru a dubla textura pe anumite zone ale feței. Are putere de acoperire foarte mare și este bine să îl folosim local pentru a nu încărca foarte mult față și pentru a evita efectul de masca.

Fond de ten waterproof

Este un fond de ten cremos și foarte rezistent pe ten. Acest tip de fond de ten este perfect pentru un machiaj de seară, iar dacă este folosit pe timpul zilei atunci machiajul foarte rar necesită retuș. Are o putere mare de acoperire, se estompează bine datorită texturii grase, se usucă repede și se fixează foarte bine pe ten. Nu este recomandat în general pentru machiajele de zi, este de preferat să îl folosim pentru machiajele profesionale sau de televiziune.

Bibliografie : Elena Krîghina – “ Machiaj “ – Editura : Odri 2017

Tipuri de fond de ten 3

One Reply to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont