Pungile de sub ochi
Pungile de sub ochi reprezintă o “herniere” permanentă a grăsimii suborbitale. A nu se confunda cu edemele periorbitale cauzate de un drenaj limfatic.
Ce funcţionează:
- Blefaroplastia chirurgicală îndepărtează sau repoziţionează grăsimea din zona ochilor astfel încât să nu mai proemine.
- Dacă pielea este laxă, fără pungi mari, putem opta în stadii iniţiale şi pentru blefaroplastia nechirurgicală care va „strânge” pielea şi va da un aspect rejuvenat.
- Injectările de acid hialuronic în zone depărtate de cearcăne: tâmple, pomeţi, refac volumul facial şi întind pielea.
Ce nu funcţionează:
- Fillerele cu acid hialuronic în cearcăne – pot atrage apa în zonă şi pot înrăutăţi aspectul.
- Castraveţii, măştile făcute în casă, dispozitivele de masaj. Cremele se limitează la efectul de hidratare superficial.
Hiperpigmentarea perioculară („dark circles”)
Culoarea poate fi violacee sau maronie. Hiperpigmentarea este genetică şi se accentuează cu înaintarea în vârstă.
Ce funcţionează:
Fiind vorba de o problemă constituţională, culoarea pielii nu se poate modifica. Rezultate modeste sunt obţinute de:
Laser vascular PDL: închide vasele violacee de sânge care se văd prin transparenţa pielii subţiri a pleoapei inferioare.
Mezoterapie cu cocktail-uri depigmentare: vitamina B, vitamina C, peptide, acid hialuronic, etc.
Peeling chimic periocular: acid tranezamic, acid retinoic, lactic, mandelic, azelaic, acid kojic, etc.
În scop de camuflare, produsele de make-up.
Renunţarea la ţigări, odihnă, SPF utilizat zilnic.
Ce nu funcţionează:
Filierele cu acid hialuronic. Dacă nu există lipsă de volum, acidul propriu zis NU depigmentează; el oferă luminozitate.
Lămâile, măştile preparate în casă. Pot fi foarte iritante şi pot provoca dermatite de contact.
Cearcănele „adevărate”
Numim cearcăne lipsa de volum din zona suborbitală. Observăm un şanţ ce coboară de la colţul intern al ochiului şi dă un aspect obosit chipului. Ele pot fi genetice însă se accentuează o dată cu înaintarea în vârstă. După 30 de ani, volumele faciale se modifică, pomeţii încep să se lase iar zona suborbitală nu mai are suport.
Ce funcţionează: Fillerele cu acid hialuronic. Injectările în planuri profunde, cu o canulă atraumatică, asigură refacerea volumelor compartimentelor faciale.
Ce nu funcţionează: Produsele cu acid hialuronic aplicate topic. Acestea oferă hidratare superficială însă nu pot umple şanţuri adânci.
Badin
Nu pot sa va multumesc suficient pentru postare. Astept cu nerabdare sa citesc mai multe. Rece.
Andreea
Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!
Andreea
Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.
Eug
Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!
Adv
Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.
Mogu
Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!