Totul despre cicatrici 1

Dr. Dana Bratu

@dana_bratu – DermaBeauty Clinique

Cicatricile Ice-pick:

Arta Sprâncenelor

Sunt adânci dar înguste, au forma literei V. Seamănă cu porii dilatați.

 

Cicatricile box-scar:

Au bază largă și margini bine delimitate, drepte.

 

Cicatricile Rolling:

Bază largă și margini rotunjite

 

Hipertrofice/cheloide:

Sunt elevate, ieșite în relief.

 

Nu există un dispozitiv care să trateze toate formele de cicatrici; alegerea se face de către medicul dermatolog în funcție de tipul cicatricilor și vechimea lor. Contează vârsta, stilul de viață (dacă pacientul are timp la dispoziție pentru recuperare sau nu) și bugetul pe care îl poate aloca tratamentului.

 

După tipul cicatricilor, ne orientăm tratamentele astfel:

 

 • ICE PICK : peeling chimic de tip TCA cross, fenol.
 • Rolling: radiofrecvență fracționată, Dermapen, subcizie
 • Box Scar: Laser fracționat, Dermapen, TCA cross
 • Cicatricile Cheloide: injectare cu steroizi, Laser vascular sau fracționat.

Cicatricile atrofice pot beneficia de umplere cu acid hialuronic crosslinkat sau hidroboostere cu efect de nano-subcizie și inducție de colagen. Atenție: procedurile din cabinet se efectuează exclusiv de către un medic specialist‼ Fiecare tegument este unic și de obicei un pacient are mai multe tipuri de cicatrici. Din acest motiv preferăm să combinăm tehnicici pentru rezultate optime. Tratamentele pot dura până la câțiva ani, așa că este important să aveți răbdare și o rutină corectă de îngrijire a tenului între ședințe

 

Ce puteți face acasă?

SPF + emoliere + hidroxi acizi sau retinoizi.

 

Totul despre cicatrici 2
Totul despre cicatrici 3

6 Replies to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

 1. Andreea

  Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!

  Răspunde
 2. Andreea

  Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.

  Răspunde
 3. Eug

  Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!

  Răspunde
 4. Adv

  Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.

  Răspunde
 5. Mogu

  Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont