Uleiul hidratant 1
Paulina Buldumea – Pro make-up artist & trainer cu experiență de peste 15 ani

Uleiul hidratant este foarte important pentru ten, atât seara ca tratament, cât și ziua aplicat sub fondul de ten. Acesta creează un strat protector fin ce împiedică evaporarea apei. Uleiul face posibilă aplicarea uniformă și fluidă a machiajului, absorbindu-se rapid, hrănind și calmând pielea. În unele cazuri, uleiul se poate asocia perfect cu produse pentru ten foarte dense pentru a crea formule mai subțiri, mai emoliente.

De ceva timp, uleiul nu lipsește de pe măsuța mea de make-up.

Deoarece îl folosesc în cazul tuturor clientelor, pur și simplu îl ador! Majoritatea consideră că uleiul face ca fondul de ten să alunece de pe față și este adevărat, dacă nu este aplicat eficient în proporțiile corespunzătoare.

Întotdeauna este bine să punem foarte puțin în palme, să îl încălzim și apoi îl aplicăm pe față, lăsându-l să acționeze câteva minute. În cazul în care aplicăm prea mult, putem șterge surplusul prin tapotare cu un șervețel sau hârtie absorbantă. 

În acest fel, fața va fi foarte hidratată, luminoasă și va arăta mai fresh, iar machiajul nostru va rezista mai mult. Acest produs se aplică înaintea aplicării bazei de machiaj, nu trebuie să omitem baza pentru că și ea este importantă în realizarea și rezistența machiajului nostru.

Uleiul se poate folosi și pentru un ten gras!

Este un mit faptul că nu se poate folosi pentru că fața deja este prea hidratată. Tenul gras are nevoie de hidratare, se poate aplica ulei, însă este important să folosim bază matifiantă pentru ca tenul să nu pară încărcat și pentru ca machiajul să reziste. 

Uleiul hidratează și catifelează în mod eficient pielea, pătrunzând mult mai adânc în straturile profunde decât o cremă obișnuită. Cumulul de nutrienți, acizi grași și antioxidanți protejează celulele și mențin un nivel de hidratare optim. Uleiurile marcate cu „anti-age” reduc semnificativ textura neregulată a pielii.

Pentru pielea uscată, descuamată și deshidratată, acesta este un must-have absolut.

Pentru tenul normal, mixt și chiar gras este, de asemenea, foarte util aplicat corespunzător în cantități mai mici. 

Ce efecte are uleiul? Pe lângă impactul spectaculos pe care îl are în realizarea machiajului, uleiul are o serie de beneficii asociate cu sănătatea tenului: 

  • compensează rapid deficiența fiziologică a lipidelor naturale, prevenind deshidratarea;
  • proprietăți antioxidante active;
  • oferă un efect de lifting vizual;
  • oferă o piele netedă și hidratată;
  • tenul pare mai sănătos și îngrijit; 
  • este recomandat pentru piele iritată sau arsă de soare.

Uleiurile pe care le iubesc și cu care lucrez zilnic sunt: Beauty Oil de la Kodi Professional și Perfect Skin de la ProMake-up Laboratory, pentru că sunt atât de bogate în substanțe benefice pentru ten. 

 

Uleiul hidratant 2

De exemplu, uleiul Perfect Skin nu conține substanțe volatile și ușoare prin urmare este mai puțin comedigenic și poate fi utilizat pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru cele cu probleme și pentru pielea sensibilă, iar pe pielea grasă uleiul nu influențează producția de sebum și contribuie, de asemenea, la un aspect îngrijit al pielii și la durabilitatea machiajului.

Uleiul hidratant 3

Beauty Oil de la Kodi Professional are proprietăți asemănătoare lipidelor, realizând o legătură durabilă cu lipidele stratului cornos al pielii noastre. Acesta compensează rapid deficiența fiziologică a lipidelor naturale, prevenind deshidratarea și prezintă proprietăți antioxidante active datorită prezenței vitaminei E.

Uleiul hidratant 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont