Din timpuri străvechi, femeile au folosit uleiurile pentru a-și păstra pielea frumoasă și pentru a combate ridurile și semnele îmbătrânirii.
Pielea noastră adoră uleiurile – în special în sezonul rece, când este expusă la temperaturi mai scăzute. Dintre toate tratamentele cosmetice cunoscute, îngrijirea pielii cu ajutorul uleiurilor a fost mereu cel mai răspândit ritual de frumusețe din lume.
Cum folosim uleiul în cosmetică ?
Uleiul se aplică după ce pielea a trecut de etapele de curățare și tonifiere, după ce am aplicat crema sau serul. Dacă ai un ten normal, poți alege orice ulei, iar dacă pielea ta este predispusă la acnee, evită uleiul de cocos, cacao și germeni de grâu.
Deși uleiurile aduc beneficii incontestabile pentru piele, ele nu pot înlocui pe deplin celelalte produse pentru ten. Prin urmare, le poți folosi ca măști sau pentru a îmbogăți efectul cremelor.
Din cele mai vechi timpuri, femeile cunosc proprietățile uimitoare ale uleiului de nucă de cocos, folosindu-l pentru a avea o piele catifelată și pentru a combate semnele îmbătrânirii. Pentru efecte maxime, combină uleiul de cocos cu crema hidratantă. Uleiul de nucă de cocos este de asemenea utilizat cu succes și în tratamentul părului.
Delicat și hidratant, uleiul de migdale este benefic chiar și pentru pielea sensibilă din jurul ochilor. Încetinește îmbătrânirea și poate fi de ajutor în tratamentul arsurilor și al pielii extrem de deshidratate. Ca multe alte uleiuri cosmetice, uleiul de migdale este potrivit și pentru păr.
Uleiul de măsline este un produs universal, care nu numai că îmbunătățește vizibil aspectul părului și al pielii, dar este extrem de apreciat și în alimentație, datorită proprietăților sale nutritive și antioxidante. Potrivit pentru pielea uscată, uleiul de măsline poate fi integrat în măștile cosmetice sau aplicat după crema hidratantă.
Tu ce uleiuri folosești pentru corp și ten ?
Badin
Nu pot sa va multumesc suficient pentru postare. Astept cu nerabdare sa citesc mai multe. Rece.