5295589a-7ba2-452d-99be-0bc126733b3e
Medic specialist Obstetrică & Ginecologie

Fericirea și frumusețea vin și din interior! Exteriorul nostru exprimă tot ceea ce se întâmplă în organismul și sufletul nostru! Să fim atente cu noi trebuie să fie o prioritate!  Recomandările medicilor sunt esențiale pentru prevenția unor afecțiuni care din păcate sunt des întâlnite în rândul doamnelor și domnișoarelor! Beauty Factory este o revistă de beauty dar este în primul rând dedicată vouă și ne dorim în această vară să privim relaxate spre viitor și să atragem atenția asupra aspectelor mai puțin vizibile dar esențiale pentru bună starea femeii!
Virusul HPV este cea mai cunoscută infecție cu transmitere sexuală din lume. Aproape fiecare persoană activă sexual intră, pe parcursul vieții, în contact cu cel puțin una dintre tulpinile HPV.

În multe cazuri, virusul este eliminat de sistemul imunitar, dar atunci când acest lucru nu se întâmplă, infecțiile cu HPV pot declanșa câteva tipuri de cancer: cancer al colului uterin, vulvar, anal, tegumentar, laringian și faringian.

În prezent nu există tratament al infecției cu HPV. Prevenirea apariției leziunilor și ulterior a cancerului se bazează pe vaccinare. De asemeni vaccinul anti HPV previne apariția condiloamelor genitale (negi/veruci).

Arta Sprâncenelor

Vaccinul Gardasil-9 este cel mai nou și complex tip de vaccin anti-HPV. Este preparat din particule asemănătoare capsulei virusului pentru 9 din tulpinile cunoscute de HPV, cele mai frecvente și cele mai agresive. Vaccinul conferă protecție nu doar pentru aceste tulpini, ci s-a dovedit că se generează o imunitate încrucișată și pentru alte tulpini de HPV ce nu au fost incluse în vaccin.

Vaccinul nu are efect de vindecare a leziunilor colului uterin deja existente sau asupra cancerului de col.

Vaccinul anti-HPV se poate efectua de orice persoană cu vârsta cuprinsă între 9 și 45 ani. Nu se recomandă vaccinarea gravidelor. Persoanele care alăptează pot efectua însă vaccinul.

Vaccinul este sigur, reacțiile adverse sunt rare, de cele mai multe ori forme ușoare de roșeață și durere la locul injectării, cefalee, oboseală, dureri musculare sau articulare cu remisie spontană în 24 h.

Actualmente în România vaccinul se poate face gratuit fetițelor între 11 și 14 ani prin medicul de familie, sau în toate celelalte cazuri prin achiziție din farmacie conform unei rețete prescrise de medicul ginecolog.

Dacă ați beneficiat de vaccin NU înseamnă că nu trebuie să mai mergeți la consult ginecologic. Testul PAP se va efectua în continuare regulat.

Vaccinul anti-HPV, de ce ne poate salva viața? 1

6 Replies to “Cum ne putem întreține tenul tânăr și fresh, despre măști și tratamente faciale”

 1. Andreea

  Este minunat cum produsele naturale Kodi Professional ne pot ajuta sa avem un ten sanatos si radiant! Hidratarea corecta, cu produse de hidratare profesionale, va va oferi cu siguranta un ten hranit si sanatos in care sa va bucurati pe deplin!

  Răspunde
 2. Andreea

  Potrivit pentru toate femeile care doresc sa-si schimbe nuanta sprancenelor lor, desi nu este recomandata pentru cei cu pielea mai inchisa. Conform Loriana Marin – Brow Artist, cea mai buna modalitate de a obtine cele mai bune rezultate este sa consulti un specializat in decolorare sprancenelor.

  Răspunde
 3. Eug

  Felicitari pentru aceasta postare informativa despre procedura de laminare a sprancenelor! Acest lucru ofera o perspectiva clara asupra unui tratament care devine din ce in ce mai popular intre persoanele care isi doresc un look mai definit si mai pufos la sprancenele lor. Mult succes in continuare cu aceasta frumoasa pasiune!

  Răspunde
 4. Adv

  Impresionant! Apa termala prezinta o multitudine de beneficii si poate fi folosita in mai multe moduri variate! Aceasta rica varietate de produse vine cu una cu adevarat concluzie: apa termala poate beneficia diferiti tipuri de piele si poate ajuta la ingrijirea acesteia intr-un mod eficient si fiabil.

  Răspunde
 5. Mogu

  Foarte interesant material! Îmi place modul în care ai analizat potențialul culorii Viva Magenta și l-ai redat astfel încât oricine citește ar putea înțelege cum poate ea să intre în garderoba sau machiajul lor. Se vede că m-ai informat și mi-ai îmbogățit cunoștințele despre cel mai nou trend în domeniul culorii! Mulțumesc!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș

Autentificare

Creează cont