Aceste bețe minune sunt făcute din scoarță de portocal după cum ne spune și denumirea și au fost descoperite în 1830 de către medicul regelui Louis Philippe.
De ce a fost ales acest lemn pentru crearea lor?
Portocalul are o structură unică – moale și densă în același timp. De aceea, bețișoarele au o durabilitate mare și nu rănesc placa de unghială, pe lângă asta se știe că coaja de citrici au proprietăți antiseptice naturale.
Bețișoarele de portocal au o formă cilindrică alungită, sunt subțiri, lungimea lor variază de la 8 la 18 cm. Un capăt al bățului este ascuțit, iar celălalt este teșit.
Aceste bețișoare, care la prima vedere par banale, au foarte multe funcții în realizarea manichiurii:
– Ne putem curăța murdăria de sub unghii
– Putem împinge cuticula pentru a o putea tăia ulterior.
– O altă funcție importantă a bățului este că nu numai că puteți împinge înapoi cuticula cu el, ci și puteți curăța pterigionul cu mișcări viguroase.
– Ajută la procesul de îndepărtare a ojei semipermanente. După ce oja semipermanentă s-a înmuiat, o puteți îndepărta cu capătul teșit. Folosind bățul de portocal, unghia nu se va zgâria.
– Poți aplica lejer pietre pe unghii sau de ce nu, poti desena puncte cu partea ascuțită
– Dacă ați depășit unghia cu gel, puteți corecta cu ajutorul bățului de portocal
Este recomandat să nu refolosiți bățul de portocal
Fiind din lemn, acesta nu poate fi dezinfectat si, de asemenea, acesta absoarbe foarte repede umezeală. Pe lângă faptul că își va schimba structura, va defeni o sursă de bacterii.
Badin
Nu pot sa va multumesc suficient pentru postare. Astept cu nerabdare sa citesc mai multe. Rece.